SQL Injection: Er det stadig en trussel? Hvordan kan du undgå det?

Brud på datasikkerheden er så almindelige, at de ikke engang er overraskende længere. Ondsindede aktører har til formål at indsamle så mange data som muligt. De er efter loginoplysninger, kreditkortoplysninger eller forretningshemmeligheder. Når de får deres hænder på sådanne data, de sælger det på den mørke web.

Hvis du ikke kan forstå, hvor mange data de stjal indtil videre, og hvor meget de dumpede på den mørke web, her er et bekymrende tal. Sidste år stjal og solgte kriminelle 620 millioner konti fra 16 hackede hjemmesider alene. Ja, hacking seksten hjemmesider kan føre til så meget skade. Men ved du, hvad der er værre? Tusindvis af nye websteder bliver hacket hver dag!

Cyberkriminelle kommer op med nye hacking metoder dagligt. Men det betyder ikke, at de glemmer ældre teknikker, såsom SQL injektioner. De er stadig en af de mest almindelige angrebsvektorer, der er enkle at udføre og give frugtbare resultater.

SQL Injection, også kendt som SQLi, er en form for en injektion angreb, som gør det muligt for hackeren at udføre en SQL-sætning. Injektion angreb er en bred kategori af forskellige angreb vektorer. Men de tillader alle ondsindede aktører til at udføre farlige input. De fungerer som en systemkommando, som derefter udføres.

SQL-sætninger bruges oftest til at tilføje eller hente data fra forskellige databaser. En masse berømte administrationssystemer som Microsoft SQL Server, Access og Oracle bruger disse sætninger.

Da mange udbredte database management systemer bruger SQL-sætninger, hackere kan udnytte disse systemer gennem SQL injektioner. Det betyder, at kriminelle kan få adgang til og stjæle følsomme data gemt i databasen. Det kan omfatte følgende:

intellektuel ejendomsret.
kreditkortoplysninger.
kundeoplysninger.
Adresser.
forretningshemmeligheder.
SQL-injektioner resulterer i tyveri af følsomme data. Det kan have ødelæggende konsekvenser for enhver virksomhed, regering eller organisation. Sådanne hændelser kan skade driften af virksomheden, dens omdømme, og kan bringe nogle heftig bøder håndhæves af databeskyttelsesmyndigheder.

Skriv et svar