Morgenflyvninger suspenderet i Lahore lufthavn

Efter at have undladt at håndtere fugle for at forhindre hændelser med fuglestrejker i Lahores Internationale Lufthavn, har Civil Aviation Authority (CAA) besluttet at forbyde flyselskaber at operere flyvninger på et bestemt tidspunkt på dagen.

Ifølge detaljer har CAA beordret både indenlandske og internationale flyoperatører til at undgå start og landing i lufthavnen mellem 5-8 AM fra 11 juli til 15 September.

CAA har også besluttet at bruge specielle kemikalier til at udslette regnorme i lufthavnens lokaler og dets tilstødende områder. Det har også instrueret Lahore Affaldshåndteringsselskab (LVMC) til korrekt bortskaffelse af affaldet fra områderne nær lufthavnen.

CAA har også besluttet at lancere omfattende kampagner på elektroniske, trykte og sociale medieplatforme for at øge bevidstheden blandt offentligheden om problemet.

Sidste måned blev det rapporteret, at et stort antal fugle på landingsbanerne i Lahore lufthavn påvirkede indenlandske og internationale flyoperationer, hvilket resulterede i aflysning af snesevis af flyvninger.

Et par dage senere havde CAA også udstedt statistikken over fuglestrejker i alle lufthavne i landet. I henhold til CAAS data havde i alt 622 hændelser med fuglestrejker fundet sted i landet, hvoraf 198 fandt sted i Lahore lufthavn alene.