Hvorfor Facebook er blå – Videnskaben om farver i Marketing

Har du bemærket, hvor meget af Facebooks tema og branding er blå? Alt fra baggrunden til appen til tekst på sin hjemmeside har en tendens til at være en blå nuance. Der er rygter om, at det er fordi Mark Zuckerberg er farveblind, hvilket gjorde blå den mest levende farve, han så. Men, multi-milliard virksomheder ikke gøre den slags valg på må og få.

Sandheden er, at mennesker er hardwired at behandle visse farver og billeder på en bestemt måde, og det bare så sker det, at blå har stærk markedsføring værdi. En af grundene er, at blå ikke er en distraherende farve, og kan øge, hvor længe folk ophold på en webside. Den psykologi af farve påvirker næsten alle design beslutning, du foretager, og der er solid videnskab bag det, hvilket ofte afspejles i en række marketing værktøjer online.

Farver påvirker psykologi mere, end vi kan lide at indrømme. Farve kan påvirke vores humør og tilskynde nogen mod den tankegang, vi vil have dem til at have. Farveskemaer er ofte proprietære, og de er regelmæssigt forbundet med en gruppe, et produkt eller en årsag. De er også uvurderlige i markedsføring af denne meget grund. Lad os lære om, hvordan specifikke farver påvirker psykologi og relatere til andre design beslutninger.

Rød er forbundet med uopsættelighed. Dette er grunden til røde tags er populære for clearance salg som “rød alarm” er for presserende advarsler. Rød er også forbundet med appetit, forklarer, hvorfor næsten hver restaurant logo inkorporerer det på en eller anden måde. Det kan også være forbundet med lidenskab, kærlighed og begær, hvilket er grunden til det pryder alt fra Valentinsdag præsenterer til politiske budskaber til formål at gøre dig vred. Rød er også forbundet med energi, spænding og dristighed, hvilket er grunden til det er almindeligt i mærker rettet mod børn og teenagere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.